Observatie
Op de stroke unit worden patiënten 24 uur per dag intensief verpleegd en geobserveerd aan de telemetrie. Mogelijke complicaties na een beroerte kunnen dan snel gesignaleerd worden.
Stroke unit
De stroke unit bestaat uit een 4 persoonszaal en een éénpersoonskamer waarvan alle bedden voorzien zijn van een monitor. Een gespecialiseerd verpleegkundige voert regelmatig de metingen uit, zoals het meten van de bloeddruk, hartslag, zuurstof maar ook de kracht word steeds weer getest. Dit doen we om te kijken of de patiënten vooruit of juist achteruit gaan. Wanneer dit gesignaleerd wordt kan daar meteen actie op ondernomen worden. Deze verpleegkundige begeleidt u gedurende de opname op de stroke unit.
Uitvalsklachten
In de loop van de dagen zal er meer bekend worden wat precies de uitvalsklachten zijn, uitslagen van onderzoeken, observaties van disciplines en het herstel. Een familiegesprek zal dan gepland worden, dit kunt u regelen met de verpleegkundige.
Wie ziet u tijdens uw opname op de stroke unit?
Tijdens de opname op de stroke unit worden er standaard verschillende disciplines zoals de ergotherapie, fysiotherapie, logopedie en de revalidatie arts ingezet.
Onderzoeken tijdens opname op de stroke unit
Er zullen tijdens uw opname op de stroke unit verschillende onderzoeken plaatsvinden zoals een duplex onderzoek, CT scan en bloedonderzoek. Dit is nodig om de goede behandeling te kunnen starten en eventueel de oorzaak van de beroerte te achterhalen.
Na uw opname op de stroke unit
De arts bepaalt wanneer de patient weer van de stroke unit af mag en overgeplaatst wordt naar de reguliere verpleegafdeling.
Ongeveer drie tot zes weken na ontslag uit het ziekenhuis wordt een afspraak voor u en uw partner of naasten gemaakt met de verpleegkundig specialist CVA van de CVA-nazorgpoli.