- een geldig legitimatiebewijs (paspoort, identiteitskaart, rijbewijs of verblijfsvergunning)
- de aanvraagformulier(en) van de huisarts, specialist of verloskundige
- uw verzekeringsgegevens
- uw patiëntenkaart van het ziekenhuis
Staat u nog niet ingeschreven als patiënt in het Groene Hart Ziekenhuis? Laat u dan eerst bij de receptie in de centrale hal van het ziekenhuis registreren.
Nuchter blijven voor bloedafname
Voor bepaalde onderzoeken wordt u gevraagd nuchter te komen. In dat geval mag u de avond voorafgaand aan de bloedafname vanaf 22.00 uur niets meer eten of drinken. U mag wel uw medicijnen gewoon blijven innemen en u mag ook een beetje water drinken. Vraag altijd aan uw arts of u voor de bloedafname nuchter moet blijven.
Bloedafname niet-reguliere aanvragers
Het bloedafnamelaboratorium KCHL voert uitsluitend medische diagnostiek in bloed en urine uit op aanvraag van reguliere, BIG-geregistreerde artsen, waarmee het GHZ een zorgketen of samenwerkingsverband heeft. Bent u een niet-reguliere aanvrager of wilt u bloed af laten nemen voor een niet-reguliere aanvrager? Dan vindt u hier meer informatie.
Bezwaar maken gebruik lichaamsmateriaal
Nadat het aangevraagde onderzoek is verricht, is soms nog materiaal over. Soms gebruiken we dit voor andere doelen, bijvoorbeeld voor kalibratie van onze apparatuur of als controlemateriaal voor nieuwe bepalingen. Het materiaal wordt daarvoor eerst geanonimiseerd. Dat betekent dat uw naam niet meer op het materiaal vermeld staat. Wilt u dit niet? U kunt hiertegen bezwaar maken bij de medewerker die bloed bij u afneemt. U vult dan een formulier in waarin u aangeeft dat u hiertegen bezwaar heeft. Het bloed wordt dan voorzien van een markering en niet gebruikt voor eventuele andere doeleinden.
Bloedafname bij kinderen
Komt u binnenkort met uw kind langs om bloed te laten prikken? Lees dan hier meer over onze speciale kinderprikpoli.
NIPT-test
Bent u zwanger en wilt u bloed laten afnemen voor een NIPT-test? Meer daarover leest u hier.
CBR en laboratoriumonderzoek
Op de website van het CBR, divisie rijgeschiktheid, staat een lijst met laboratoria waar naar verwezen kan worden voor laboratoriumonderzoek bij een vermoeden van alcohol- en / of drugsmisbruik. De medische laboratoria GHZ zal u in deze lijst niet (meer) aantreffen, omdat de richtlijnen van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie en het CBR eisen dat afgenomen materialen na analyse één jaar bij -20 oC bewaard dienen te worden. Als medische laboratoria GHZ is het onze keuze niet aan deze juridische eis voor bewaring te voldoen.
Aan alle overige eisen die het CBR stelt aan laboratoriumonderzoek in bloed bij vermoeden op alcoholmisbruik voldoen de medische laboratoria GHZ overigens wel. Dus als u toch voor laboratoriumonderzoek in bloed ten behoeve van het CBR door het bloedafnamelaboratorium GHZ geprikt wil worden, kan dat mits u akkoord bent dat afgenomen materialen niet bewaard worden. Voor laboratoriumonderzoek in urine ten behoeve van het CBR kunt u, wederom vanwege de juridische eisen die het CBR stelt aan de afnamecondities, niet bij de medische laboratoria GHZ terecht.