Hier vindt u uw
patiëntenportaal
Waarmee kunnen we u helpen?
Contact opnemen?
Wij helpen u graag verder. Neem telefonisch contact met ons op of stel gemakkelijk online uw vraag (alleen voor niet-medische vragen).
Chirurgie
De chirurgen werken volgens de laatste wetenschappelijke inzichten . Minimaal invasieve technieken (kijkoperatie) behoren tot de dagelijkse werkzaamheden. Onderzoek en behandeling/operaties vinden poliklinisch, in dagbehandeling of tijdens een ziekenhuis opname plaats. De afdeling chirurgie werkt samen met de SpoedEisende Hulp (SEH), gipskamer en het Wond Expertise Centrum.
Aandachtsgebieden
Naast de algemene chirurgie waaronder een galblaasoperatie, blindedarmoperatie heeft iedere chirurg zich gespecialiseerd in één of meer aandachtsgebieden:
- Bariatrische chirurgie (mensen met ernstig overgewicht)
- Chirurgie bij kinderen (vanaf 1 jaar oud)
- Defecatiespreekuur
- Hernia diafragmatica (middenrifbreuk)
- Liesbreukchirurgie
- Mammachirurgie (aandoeningen aan de borst)
- Colorectale chirurgie (operaties aan de dikke- en endeldarm)
- Huidkanker en melanoom
- Osteoporose (botontkalking)
- Proctologie
- Schildklierchirurgie (hoofd- halschirurgie)
- Spataderchirurgie (flebologie)
- Traumachirurgie (breuken en gescheurde spieren, vaak naar aanleiding van ongevallen)
- Vaatchirurgie
Daarom Chirurgie in het Groene Hart Ziekenhuis
- U wilt natuurlijk zo snel mogelijk van uw klachten af wij streven er dan ook naar om u binnen één week op de polikliniek chirurgie te zien. De arts stelt in overleg met u een behandelplan op. Er wordt rekening gehouden met u als patiënt met passende zorg en aandacht.
- Veel operaties worden minimaal invasief uitgevoerd; de kijkoperatie. Voordeel hiervan is dat u sneller herstelt en dat het resultaat mooier is.
- Voor verschillende behandelingen werken wij samen met specialisten uit de regio waaronder het Alrijne ziekenhuis onder de naam Samen+.
- Kwaliteit van de zorg staat hoog op de agenda van het Groene Hart Ziekenhuis.
Het Groene Hart Ziekenhuis heeft een Multidisciplinaire Trauma Unit (MTU). Hierin behandelen zowel chirurgen als orthopeden (met speciale aandacht voor trauma) gezamenlijk patiënten die een ongeval hebben gehad. Deze unit zorgt ervoor dat patiënten in het GHZ kunnen rekenen op de best mogelijke traumazorg.
Meer informatie