Hier vindt u uw
patiëntenportaal
Waarmee kunnen we u helpen?
Contact opnemen?
Wij helpen u graag verder. Neem telefonisch contact met ons op of stel gemakkelijk online uw vraag (alleen voor niet-medische vragen).
In de gipskamer werken gipsverbandmeesters. Alle gipsverbandmeesters hebben de Landelijke Opleiding tot Gipsverbandmeester gevolgd. Zij leggen de juiste verbanden aan om ervoor te zorgen dat uw botbreuk of gewrichtsband voldoende rust krijgt en goed herstelt. Ze maken daarbij gebruik van diverse materialen (zoals gips, kunststofgips, tapeverband en bandages) en de modernste technieken, waaronder verbandtechniek, orthese- en prothesetechniek.
Gipsverbandmeesters
Alle gipsverbandmeesters zijn lid van de beroepsvereniging De Verenigde Gipsverbandmeesters Nederland (VGN) en zijn geregistreerd in het kwaliteitsregister van de beroepsvereniging.
Om voor vijfjaarlijkse herregistratie in aanmerking te komen dienen de gipsverbandmeesters zeer goed op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen binnen hun vakgebied. Zij volgen daarom regelmatig scholing en wonen congressen bij. De accreditatiecommissie van de beroepsvereniging bepaalt welke scholing in aanmerking komt voor accreditatiepunten die nodig zijn voor herregistratie.
Speciale spreekuren
Een aantal keer per week zijn er spreekuren waarbij een arts-assistent van de afdeling chirurgie of orthopedie aanwezig is. Daarnaast zijn er speciale spreekuren voor behandeling van specifieke aandoeningen, waarbij u ook door verschillende specialisten in één keer gezien wordt:
- Diabetisch voetenspreekuur: de gipsverbandmeester werkt op de polikliniek Chirurgie samen met de vaatchirurg, de revalidatiearts en de podo-therapeut.
- Handenspreekuur: de gipsverbandmeester werkt op de polikliniek Plastische chirurgie samen met de plastisch chirurg en de fysiotherapeut.
Vanaf 3 juli 2023 hoeft u met een simpele botbreuk of stabiel letsel voor nacontrole niet meer naar ons ziekenhuis te komen. U krijgt dan geen gips meer maar een functionele behandeling, met een brace of drukverband. Daardoor kunt u met de juiste informatie direct ontslagen worden en is nacontrole niet nodig.
Alle benodigde informatie voor uw herstel thuis staat in de Virtual Fracture Care (VFC) app die gratis te downloaden is. Denk aan uitgebreide informatie over het letsel, de behandeling, instructiefilmpjes en oefeningen. Patiënten krijgen hiermee meer controle over hun eigen herstel en ontvangen de juiste zorg op de juiste plek. Zo voorkomen we onnodig onderzoek of bezoek aan het ziekenhuis. En heeft u toch nog een vraag? Dan belt u de speciale Breuklijn, waarmee u direct in verbinding staat met de juiste zorgverlener.
Klik hier om de app te downloaden of scan de QR code.