Hier vindt u uw
patiëntenportaal
Waarmee kunnen we u helpen?
Contact opnemen?
Wij helpen u graag verder. Neem telefonisch contact met ons op of stel gemakkelijk online uw vraag (alleen voor niet-medische vragen).
Eén team
Waar in het verleden voor een groot deel het werk werd gescheiden tussen orthopedisch chirurgen en traumachirurgen, staat voor patiënten met een botbreuk of ander letsel na een ongeval nu een compleet team van specialisten klaar. Iedere patiënt die nu binnenkomt met een (semi-acuut) letsel wordt door één team opgevangen en behandeld. Ook de nacontrole vindt plaats op de trauma-unit.
De traumachirurgen en de trauma-orthopeden vormen dus de basis van de trauma-unit. Zij kunnen dat uiteraard niet alleen en daarom zijn in deze samenwerking ook de Spoedeisende Hulp (SEH), operatiekamers (OK), polikliniek, gipskamer, dagbehandeling en verpleegafdelingen onmisbare schakels.
Voordelen van het MTU
Door kennis en vaardigheden vanuit beide specialismen met elkaar te delen, krijgt de patiënt de best mogelijke behandeling. Een ander voordeel is dat de betrokken specialisten eenvoudiger onderling patiënten kunnen overnemen. Door vaste procedures in de medische overdrachten zijn de specialisten binnen de trauma-unit allen op de hoogte van de traumapatiënten in het ziekenhuis. Als de traumachirurg dienst heeft gehad, kan een trauma-orthopeed de zorg voor de patiënt makkelijk overnemen. Dat geldt ook andersom en is fijn voor de patiënt.
Daarnaast vraagt de stijgende zorgvraag en het te kort aan personeel om deze slimme en doeltreffende inzet van beschikbare mensen en middelen. Zo geven we patiënten de juiste zorg op de juiste plek.
Uw behandelteam
De sneeuwbedekte bergen roepen jaarlijks vele avontuurlijke wintersporters naar de pistes. Maar met de winterpret komt ook het risico op blessures. Traumachirurg Ronald Liem van het Groene Hart Ziekenhuis heeft advies voor de fervente wintersporter.