Hier vindt u uw
patiëntenportaal
Waarmee kunnen we u helpen?
Contact opnemen?
Wij helpen u graag verder. Neem telefonisch contact met ons op of stel gemakkelijk online uw vraag (alleen voor niet-medische vragen).
Vanaf 3 juli 2023 hoeft u met een simpele botbreuk of stabiel letsel voor nacontrole niet meer naar ons ziekenhuis te komen. U krijgt dan geen gips meer maar een functionele behandeling, met een brace of drukverband. Daardoor kunt u met de juiste informatie direct ontslagen worden en is nacontrole niet nodig.
Alle benodigde informatie voor uw herstel thuis staat in de Virtual Fracture Care (VFC) app die gratis te downloaden is. Denk aan uitgebreide informatie over het letsel, de behandeling, instructiefilmpjes en oefeningen. Patiënten krijgen hiermee meer controle over hun eigen herstel en ontvangen de juiste zorg op de juiste plek. Zo voorkomen we onnodig onderzoek of bezoek aan het ziekenhuis. En heeft u toch nog een vraag? Dan belt u de speciale Breuklijn, waarmee u direct in verbinding staat met de juiste zorgverlener.
Klik hier om de app te downloaden of scan de QR code.
De traumachirurg
Een traumachirurg kan op verschillende plekken werkzaam zijn. De opvang, diagnose en behandeling van de patiënt gebeurt op de spoedeisende hulp, de traumachirurg is daarvoor medisch verantwoordelijk. Afhankelijk van het opgelopen letsel vindt verdere behandeling plaats, bijvoorbeeld het opereren van een botbreuk.
Gipskamer
Naast de spoedeisende hulp en de operatiekamer werkt de traumachirurg op de polikliniek en op de gipskamer. Op de gipskamer werken de gipsverbandmeesters. Een gipsverbandmeester is een verpleegkundige of fysiotherapeut die na het behalen van zijn of haar diploma de tweejarige vervolgopleiding heeft gehaald tot gipsverbandmeester. Zij behandelen patiënten met aandoeningen aan het steun- en bewegingsapparaat. Vaak zijn dit botbreuken, soms wonden.
Osteoporose
Als u iets breekt en 50 jaar of ouder bent, dan kan u worden aangeraden te onderzoeken of osteoporose daarvan de oorzaak is. Bij osteoporose is het evenwicht tussen botaanmaak en botafbraak verstoord. Op een gegeven moment is het bot niet meer in staat de normale belasting op te vangen. Zo ontstaan botbreuken. Door een botdichtheidsonderzoek, de Dexascan, kun je osteoporose aantonen of uitsluiten. Osteoporose kan goed behandeld worden. De osteoporosepoli is erop gericht om snel een diagnose te stellen, u te informeren en te behandelen. Hier vindt u meer informatie over de osteoporosepoli.
Geneeskundige verklaring
Heeft u een geneeskundige verklaring nodig? Lees meer over het aanvragen van een geneeskundige verklaring.